(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
P R O S Í M O R A D U
Potřebné ingredience
.
Postup přípravy
Ahoj cukrářky.Mám takovou prosbu zda my někdo poradí jak mám obarvit marcipán na černo.Nemohu nikde černou barvu sehnat.Předem děkuji všem za radu Milada.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mamina.cz
(upraveno)
13. 10. 2008, 14:13
Dobrý den. Dcera dělala porsche dort (je u mne na webu ke kouknutí) a černá byla opravdu černočerná. Dá se objednat u firmy timidekor .cz
b.l.a.n.k.a.
(upraveno)
11. 10. 2008, 16:36
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=19057
Inka82
(upraveno)
11. 10. 2008, 16:36
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=19057&user=64446
Init
(upraveno)
11. 10. 2008, 16:35
Milado, černá barva na barvení není výhra, s tou obarvíte maximáně na tmavě šedo. Já černou gelovku mám, ale používám spíš na šedou barvu, abyste docílila černé, musela byste tam dát trašně moc a ještě by to nebylo ono. Já míchám modrou, zelenou a červenou sypkou barvu Kovandovi nebo obyč z drogerie s troškou vody, pak obarvím hmotu, ale v hmotě musí být část kakaa, jinak černé nedocílíte. Prostě část mouč.cukru a suš.mléka nahradím kakaem a pak přidám rozmíchané barvy. Mrkněte na můj včerejší dort, na míči ta černá je.
Zrušený účet
(upraveno)
11. 10. 2008, 16:27
Milado, tenhle problém se tu řeší poměrně často . Já tedy černou tekutou barvu mám, takže barvím s ní, ale určitě můžete zkusit obarvit marcipán rozdrceným živočišným uhlím, rozpuštěným v trošce vody . Některé maminky tady mají strach, že se to pak nesmí jíst , ale toho bych se já nebála. Toho uhlí nikdy nemůžete použít tak moc, aby to mohlo někomu způsobit nějaké zdravotní potíže. Ostatně je určitě živočišné uhlí zdravější než ty chemické potravinářské barvičky. Někdy ho taky vyzkouším . Ať se vám černý marcipán povede!